Over Big Green Egg

MET EEN MIX VAN OUDE WIJSHEID EN INNOVATIEVE MATERIALEN…

De Big Green Egg is gebaseerd op de ruim 3000 jaar oude Aziatische kleioven, een traditionele houtgestookte oven waarin toen al opvallend goede smaakresultaten werden behaald. Met de hedendaagse kennis, productieprocessen en innovatieve materialen is op basis hiervan een volmaakt kooktoestel ontwikkeld. Het hoogwaardige keramiek zorgt, in combinatie met het deksel, voor een zeer laag brandstofverbruik. Mede door de perfecte luchtcirculatie, waardoor het voedsel op de gewenste temperatuur gelijkmatig gaart, zult u met een Big Green Egg verrassend lekkere en sappige gerechten op tafel zetten met een ongeëvenaarde smaak….


SMAAKBELEVING CREËREN…

Samen genieten van het goede leven, dat is waar Big Green Egg voor staat. Door een samenspel van het mooie en functionele design van de EGGs en het gebruik van superieure materialen haalt u met een Big Green Egg het beste in huis. Een Big Green Egg is vervaardigd van exclusief en uitzonderlijk hoogwaardig keramiek, waarbij gebruik is gemaakt van voor NASA ontwikkelde technologieën. Dit bijzondere keramiek heeft extreem isolerende eigenschappen en maakt de Big Green Egg, in combinatie met de diverse gepatenteerde delen, uniek. Het keramiek kan extreme temperaturen en temperatuurschommelingen aan, het zet niet uit en krimpt niet.Het kan minstens honderdduizend keer worden verhit zonder aan kwaliteit in te boeten. Big Green Egg geeft de consument dan ook beperkte levenslange garantie op het materiaal en de constructie van alle keramische onderdelen van de EGG. Geen enkel soortgelijk kooktoestel is zo betrouwbaar, duurzaam,weersbestendig en warmte-isolerend. Bovendien weerkaatst het keramiek de warmte, waardoor een air flow ontstaat die een bijzondere aangename smaakinvloed heeft op de ingrediënten en gerechten die u in de EGG gaart.Hierdoor wordt de ultieme smaakbeleving gecreëerd

….EN SAMEN GENIETEN!

Doordat een Big Green Egg zeer betrouwbaar is kunt u zorgeloos genieten. Zo is de uitstekend te reguleren temperatuur zeer stabiel. Externe temperaturen hebben door het hoogwaardige, warmte-isolerende keramiek geen invloed op de temperatuur binnen de EGG. De twee verstelbare ventilatieopeningen, de luchtregelaar en de margrietschijf maken het mogelijk deze tot op de graad nauwkeurig te reguleren en te behouden. Hoe kleiner de openingen, hoe lager de temperatuur en vice versa. De Big Green Egg heeft een temperatuurbereik van 70-350 °C. Mede hierdoor is de Big Green Egg, al dan niet in combinatie met bepaalde accessoires, inzetbaar voor allerhande kooktechnieken als grillen, bakken, koken, stoven, roken en slow cooking. U zult verrast worden door de smaak van de gerechten.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.